Fastelavn – Den gang og i dag

Fastelavn – Den gang og i dag

Fastelavn – Den gang og i dag

Fastelavn

Fastelavn ligger altid syv uger før påskedag. Fastelavn kommer af “vaste lavent” eller “fasteabend”, der betyder “aftenen inden fasten”. I dag er fastelavn en fest for rigtig mange, men det har langt fra altid været en fest. I gamle dage, faktisk helt op til 1800-tallet var fastelavn en fest for voksne, hvor de slog katten af tønden og festede til den lyse morgen. Forskellen er bare, at der dengang var en levende kat i tønden. Katten symboliserede al det onde i verden, og det ville man derfor gerne beskytte sig i mod.

Udklædningen dengang var også meget anderledes, end hvad den er nu. Dengang klædte man sig ud som noget farligt for at skræmme ondskaben væk. Fastelavnsløbene blev ved lov forbudt i 1683, da de ofte havde en erotisk karakter.

I dag er kostumerne og festlighederne som sagt ret meget anderledes i forhold til den gang… Nu skal kostumerne være fantasifulde, og de må gerne også være rigtig skæge.

På http://gag.dk/kostumer-46/ finder du de fedeste, mest fantasifulde kostumer til enhver festlig lejlighed. Der er både kostumer til de mindste, men også til voksne. Der er børnestørrelser helt ned til 1-års alderen, og du kan også tilkøbe en masse spændende pynt, parykker, den rigtige makeup til lige netop det kostume, du finder tiltalende, og også sjove hatte.

Fastelavn skal da være en skæg og hyggelig fest, og jo sjovere kostumerne er, des bedre. – Og hvor er det heldigt, at vi ikke længere lever i en verden, hvor der er en levende kat i tønden! pyha…

 

RELATEREDE ARTIKLER

Udsmyk haven med en stor havepool til sommer