Fordele ved træbriketter frem for almindeligt træ

Fordele ved træbriketter frem for almindeligt træ

Fordele ved træbriketter frem for almindeligt træ

Du er måske stødt på dem før i dit lokale byggemarked, når du er på jagt efter brænde. Det er selvfølgelig træbriketter, der er tale om. Der findes nemlig en lang række fordele ved træbriketter, der gør det værd at foretrække dem i stedet for almindeligt træ til din brændeovn. Du kan her læse fordelene ved at fyre med briketter frem for brænde:

  • Fugtindhold: Briketter afgiver rigtig meget energi ved forbrænding pr. kg., da fugtindholdet er utroligt lavt.
  • Forbrænding: Træbrikker giver en smuk, klar og ensartet forbrænding. Det skyldes, at de modsat brændekævler ikke indeholder samme mængde fugt og harpiks samt knaster og bark, der kan give en uensartet og ukontrollerbar forbrænding. Træbriketter brænder derimod jævnt og kontrolleret, da hele overfladen af briketten brænder på én og samme tid. Det giver dig også den fordel, at de stort set ikke efterlader sig nogen aske, hvilket gør det meget nemmere at holde brændeovnen ren gennem længere tid.
  • Fastmassetal: Fastmassetal er det tal, som du som forbruger, kan bruge til at vurdere, hvor meget varme du egentlig får for dine penge. Takket være briketters kantede form er de nemme at stable tæt. Når du køber træbriketter vil fastmassetallet være på omkring 1,0, da der ingen luft er mellem træbriketterne. Hvorimod almindeligt brænde, der ikke kan stables lige så tæt, vil have et fastmassetal på omkring 0,7, da det forhandles i rummeter. Hvilket altså vil sige, at du køber 70 % træ og 30 % luft. Hvor du med træbriketter køber 100 % brændsel.

 

Der er altså al mulig god grund til at vælge træbriketter til din brændeovn.

RELATEREDE ARTIKLER

Få øje på byttet med en varmesøgende kikkert