Gør klar til de kolde måneder i hestestalden

Gør klar til de kolde måneder i hestestalden

Gør klar til de kolde måneder i hestestalden

Heste er ikke naturligt skabt til at stå stille i en stald mange timer om dagen. Derfor handler det om at gøre det så komfortabelt og rart for dem som muligt, når efterår og vinter trænger sig på og antallet af rideture og dage på græs bliver mindre.

Ligesom mennesker har brug for frisk luft, så har heste også behov for det. Men det kan være svært at give dem det konstant, hvis ikke hestestalden er indrettet og forberedt korrekt.

Eksempelvis kan det give dårlig luft og indeklima, hvis der står for mange heste på et for lille område, eller hvis ventilationen er dårlig. Er det tilfældet, vil hestestalden få en ubehagelig og skarp lugt af ammoniak fra hestenes urin, og ligesom det vil irritere dine luftveje, vil det også genere hestenes.

Faktisk kan halm også irritere hestenes luftveje. Mange bruger ellers halm som strøelse i hestestalden, men det er ikke en god idé, viser en undersøgelse fra 2017, som testede flere slags strøelse.

Støvet fra halmen påvirker nemlig både luftveje men også blodlegemerne hos hestene, og for at undgå det, skal du bruge en anden slags strøelse i stalden.

Det kan eksempelvis være hestespåneraf nåletræer, som fås uden bark og som varmebehandlet. Denne slags spåner er renset for støv og smuld, hvilket giver et mindre antal af bakterier og svampesporer, som både du og din hest vil foretrække, og desuden opnås der også en bedre sugeevne.

Udover indkøb af korrekt strøelse er det også altid en god idé at sikre sig, at hestestalden lever op til de nyeste krav og anbefalinger i forhold til boksenes mål.

RELATEREDE ARTIKLER

Dette skal du bruge, når du køber hund