Sådan finder du de bedste børnesko

Sådan finder du de bedste børnesko

Sådan finder du de bedste børnesko

Børnesko kan være en jungle at finde rundt i. Derfor kan du her blive klogere på, hvordan du vælger de rigtige sko, og hvad du skal kigge efter, når du skal købe børnesko til dit barn.

Når børn er små, er det vigtigt, at de har det rigtige fodtøj. De er i voksealderen, og deres fødder skal have plads til at udvikle sig. Hvis dit barn går i sko, der enten er for små eller i en forkert model, er der risiko for, at fødderne blive klemt, hvilket er ubehageligt for barnet i længden.

Vælg sko med god støtte

Sørg altid for at vælge sko, der giver fødderne den støtte, de har brug for. Det kan være i form af foring, indersål eller et højt skaft, der går op over anklen. Hvis skoen mangler støtte, kan du med fordel købe en indlægssål. Det er en sål, der typisk er lavet af blødt gel-materiale, som sørger for at yde støtte på underfodens udsatte steder. Hvis dit barn har høj eller lav svang, platfod eller andre problemer med fødderne, er det endnu vigtigere, at han eller hun får sko med den rigtige støtte og indlæg.

Hellere for store end for små

Børn vokser hurtigt fra deres sko. Derfor kan det være svært at finde den rette størrelse på skoene. En god regel er, at det er bedre at vælge en sko, der er lidt for stor, end en der er for lille. Hvis skoen er lidt for stor, kan barnet have den i længere tid, fordi der er mulgihed for at vokse i den. Læg et indlæg i skoen i starten, og så kan du tage det ud, når barnet er vokset og kan passe skoen uden indlæg.

 

RELATEREDE ARTIKLER

Mangler du af og til bordplads?