Derfor er det vigtigt med hvile og restitution som løber

Derfor er det vigtigt med hvile og restitution som løber

Derfor er det vigtigt med hvile og restitution som løber

At løbe handler ikke kun om at have de helt rigtige løbesko og det rette løbetøj. Det er nemlig lige så vigtigt at huske at lade din krop hvile og restituere. Hvis du løber meget, er det essentielt, at du finder den gode balance mellem træning og hvile. Husker du ikke dette, kan det have en markant indvirkning på dit løb.

Du kommer i bedre form

Selvom det kan synes ulogisk, vil dit hårde arbejde blive belønnet, når du lader din krop restituere og hvile. Din krop har brug for at komme sig for at få gavn af din træning. Derfor skal du ikke være bange for at tage flere dages pause fra at løbe.

Du reducerer risikoen for skader

At træne samt løbe forårsager små skader på kroppens væv. Uden tilstrækkeligt med hvile mellem hver løbetur kan din krop ikke komme sig. Ved at planlægge hviledage ind i din træningsuge reducerer du markant risikoen for skader.

Du brænder ikke ud mentalt

At inkorporere en hviledag eller flere i din hverdag vil også gøre dig i stand til mentalt at genoplade batterierne. Det er vigtigt at engagere sig i andre interesser for at undgå, at du brænder ud og nærmest dropper at løbe på grund af det.

Du kan træne hårdere

Ved at give din krop hvile vil du være i stand til at træne endnu hårdere, da kroppen har fået kræfterne til det. Herved kan du muligvis klare længere distancer eller løbe hurtigere uden risiko for overtræning.

RELATEREDE ARTIKLER

Få et fast greb med grip tape