Sådan vælger du den rigtige fiskestang

Sådan vælger du den rigtige fiskestang

Sådan vælger du den rigtige fiskestang

Fiskeri er en sjov og spændende hobby – og som det er med alle andre hobbyer, så er det ikke udstyret, der er det vigtigste, men selve oplevelsen. Du kan dog forbedre dine chancer for fangst, hvis du vælger den rigtige fiskestang.

 

Der findes utroligt meget fiskegrej, men når du skal vælge fiskestang, er det vigtigt, at du ved hvilken form for fiskeri, du gerne vil bruge den til. Der findes nemlig et hav af forskellige fiskestænger, der er specialiseret til forskellige former for fiskeri.

 

Fiskestang til spinnefiskeri

Hvis du primært vil fiske med spinnere og kasteagn, er det en spinnestang, som du skal kigge efter. Spinnestænger er oftest lettere og mere fleksible end andre stænger. Det betyder, at de er bedre til at kaste med, og at du kan placere agnet mere præcist. Spinnestænger egner sig bedst til fiskeri i søer eller åer, men kan også bruges i havet.

 

Fiskestang til fluefiskeri

Som navnet antyder så er en fluestang beregnet til fiskeri med fluer. Fluestænger er lidt sværere at fiske med og måske ikke den rigtige stang, hvis du er helt nybegynder. Det kræver en stor grad af teknik at bruge dem, og det kan godt være svært. Fluestænger bruger også et helt andet hjul end det klassiske fiskehjul.

 

Fiskestang til medefiskeri

En medestang er god til stillestående fiskeri, hvor du kaster et agn ud og lader det ligge, mens du venter på, at fisken bider. Medestænger kraftigere og længere end andre stænger. Du kan også købe en allround stang og så opgradere, når du har fundet det fiskeri, der passer dig bedst.

God fornøjelse!

RELATEREDE ARTIKLER

Få fjernet den gamle træstub ved fræsning