Zinfandel – perfekt til en grillaften

Zinfandel – perfekt til en grillaften

Zinfandel – perfekt til en grillaften

Zinfandel er den mest voksende drue i Californien på flere parameter. Først og fremmest er det den, der dækker den største procentdel af vinmarkerne i Californien. Derudover har den de seneste år gjort stort indpas på vinsalget i store dele af verden.

Én drue fra flere lande

Zinfandel-druen er en af de hurtigst voksende druer, når det kommer til salg af vin verden over. Den bruges både til produktion af rødvin, hvidvin og rosevin, hvilket gør, at det kan tilpasses, så den passer til forskellige smagsvarianter og behov hos den enkelte. I Rødvin er zinfandel-druen særligt kendt for sin stærke røde farve samt bløde tekstur, og du kan endda finde duftnoter af chokolade, jordbær, kanel og brombær. Zinfandel dyrkes primært i Californien, men efter flere undersøgelser har man fundet ud af, at man i Italien og Kroatien kan dyrke en nærmest identisk drue, der dog får navne derefter. Den store udbredelse gør, at den i dag sælges både fra amerikanske, italienske og kroatiske producenter, så der er noget for enhver.

Særligt velegnet til kødretter

Er du på udkig efter den helt rigtige vin til en grillaften med venner eller familie, så er Zinfadel-druen et rigtig godt bud. Den egner sig nemlig godt til grillmad og andre kødretter. Hos vinmedmere.dk finder du en stort udvalg af Zinfandel både i rød og rosé. Er du ved at planlægge en hyggelig aften med dem, du holder af, vil det helt sikkert være et godt valg med en Zinfandel-vin.

RELATEREDE ARTIKLER

Forebyggende træning for en sundere krop